Sposób przygotowania:
Schabowe zapiekane z warzywami i seremETAP 1:
Umyte i osuszone plastry schabu rozbić tłuczkiem. Przyprawić mięso solą i pieprzem.
Jajka roztrzepać. Bułkę tartą wysypać na talerz. Kotlety panierować w jajku i w bułce i usmażyć na rozgrzanym oleju.
Marchewki obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Pora pokroić w półplasterki. Na patelni roztopić masło. Wrzucić marchewkę i pora.
Przesmażyć. Następnie podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Doprawić solą i pieprzem.
Kotlety ułożyć na blaszce przykrytej papierem do pieczenia. Na kotlety nałożyć warzywa. Na to rozłożyć starty żółty ser.
Wstawić do piekarnika i zapiekać w temp. 200 stopni do przyrumienienia sera. Podawać np. z frytkami.