Sposób przygotowania:
Schabowe z karkówki w mleku z cebulowymi krążkami
Karkówkę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.Opruszamy ją solą i pieprzem z obydwu stron i układamy w głębokiej misce.Cebulę obieramy i kroimy w grubsze plastry i układamy na karkówce.Całość zalewamy mlekiem ( mięso ma być przykryte) Odstawiamy do lodówki na noc. Po tym czasie kotlety lekko rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Panierujemy kotlety w roztrzepanych jajkach a następnie w bułce tartej.Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Cebulę wyjmujemy z mleka i również panierujemy w jajku i bułce tartej.Smażymy w głębszym tłuszczu na złoto. Kotlety podajemy z usmażoną cebulką i dowolnymi dodatkami. Jeżeli nie lubimy nie musimy smażyć cebuli,ja chciałam ją wykorzystać żeby nie wyrzucać i bardzo nam smakowała :)