Sposób przygotowania:
Marynowane kotlety z karkówki
Plastry karkówki rozbić tłuczkiem do mięsa.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w plastry.
Do miski wrzucić cebulę i kotlety, dodać przyprawy, lekko przemieszać i odstawić do lodówki na 3-4 godziny.
Po tym czasie przygotować patelnię z olejem, rozbełtane z odrobiną soli jajka, mąkę do obtaczania i bułkę tartą.
Rozgrzać tłuszcz na patelni.
Każdy kotlet oczyścić z cebuli, obtoczyć w mące, zamoczyć w jajku i panierować w bułce tartej.
Smażyć po około 8 minut z każdej strony.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w plastry.
Do miski wrzucić cebulę i kotlety, dodać przyprawy, lekko przemieszać i odstawić do lodówki na 3-4 godziny.
Po tym czasie przygotować patelnię z olejem, rozbełtane z odrobiną soli jajka, mąkę do obtaczania i bułkę tartą.
Rozgrzać tłuszcz na patelni.
Każdy kotlet oczyścić z cebuli, obtoczyć w mące, zamoczyć w jajku i panierować w bułce tartej.
Smażyć po około 8 minut z każdej strony.
wedith1
Jojo
zewa