Sposób przygotowania:
Rolada z mięsa mielonego z jajkiem i ogórkiem
Do zmielonej łopatki dodać sos sojowy, przeciśnięty przez praskę czosnek, wszystkie zioła i przyprawy, prócz czubrycy.
W razie potrzeby, małą część mięsa usmażyć i sprawdzić stan doprawienia. Olej użyty do smażenia, po lekkim przestudzeniu, również dodać do zmielonego mięsa. Wymieszać. Gdy całość będzie już dostatecznie przyprawiona, rozłożyć mięso na płasko na papierze do pieczenia na długość foremki, w której będzie ono zapiekane.
Ugotowane jajka posiekać bądź przecisnąć przez krajarkę do warzyw i zmieszać z poszatkowanymi ogórkami, doprawić solą i pieprzem oraz czubrycą. Wymieszać i rozłożyć równomiernie na przygotowanym mięsie. Następnie posługując się papierem do pieczenia, zawijać mięso jak roladę. Zawinięte włożyć do foremki. Zapiekać przez 60 min. W temp. 180 st. C.
W razie potrzeby, małą część mięsa usmażyć i sprawdzić stan doprawienia. Olej użyty do smażenia, po lekkim przestudzeniu, również dodać do zmielonego mięsa. Wymieszać. Gdy całość będzie już dostatecznie przyprawiona, rozłożyć mięso na płasko na papierze do pieczenia na długość foremki, w której będzie ono zapiekane.
Ugotowane jajka posiekać bądź przecisnąć przez krajarkę do warzyw i zmieszać z poszatkowanymi ogórkami, doprawić solą i pieprzem oraz czubrycą. Wymieszać i rozłożyć równomiernie na przygotowanym mięsie. Następnie posługując się papierem do pieczenia, zawijać mięso jak roladę. Zawinięte włożyć do foremki. Zapiekać przez 60 min. W temp. 180 st. C.
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki