Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotlety schabowe z salami i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kotlety schabowe nadziewane salami, pieczarkami i serem to smaczne i oryginalne połączenie. Smacznego.

Kotlety schabowe z salami i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety schabowe z salami i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe z salami i pieczarkami
Umyte mięso osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem, odłożyć na pół godziny. W między czasie na maśle podsmażyć dość grubo pokrojone pieczarki i cebulę, oprószyć solą i pieprzem, ostudzić. Mięso posmarować musztardą, ułożyć plasterki salami, pieczarki z cebulą, posypać żółtym serem, przykryć plasterkami salami. Mięso złożyć na pół i spiąć wykałaczkami. Obtaczać w mące, zanurzać w roztrzepanym jajku i lekko dociskając obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor. Przed podaniem z mięsa usunąć wykałaczki.
Kotlety schabowe z salami i pieczarkami
Pieczarki z cebulą podsmażyć na rozgrzanym maśle
Kotlety schabowe z salami i pieczarkami
Przyprawione płaty mięsa posmarować musztardą i ułożyć plasterki salami
Kotlety schabowe z salami i pieczarkami
Ułożyc pieczarki z cebulą ser żółty i przykryć plasterkami salami
Kotlety schabowe z salami i pieczarkami
Mięsem zawinąć farsz i spiąć wykałaczkami