marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Schabowe z panierką z paluszków i sera

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Plastry schabowego są podawane w różnych panierkach- z chipsów,płatków owsianych,płatków kukurydzianych. Dziś pora na panierkę z ukruszonych paluszków.

Schabowe z panierką z paluszków i sera

Składniki:

Schabowe z panierką z paluszków i sera

 

  • 4 plastry schabu,
  • 1-2 jajka surowe,
  • starty ser,np.cheddar,
  • 1/2 paczki paluszków,
  • pieprz czarny mielony,
  • przyprawa"China".
  • olej do smażenia.

 

Sposób przygotowania:

Schabowe z panierką z paluszków i sera
Schab opłukać, osuszyć i pokroić na cztery plasterki lub kupić pokrojony. Natrzeć pieprzem i przyprawą chińską, następnie wlać olej na patelnię i rozgrzać. Plastry schabu obtoczyć w roztrzepanym jajku na talerzu, startym serze oraz w ukruszonych pałką paluszków słonych. Kłaść na rozgrzany tłuszcz plastry schabu i smażyć z obu stron na złoty kolor. Wyjąć, odsączyć i przełożyć łopatką kuchenną na talerze płaskie i podawać z ziemniakami z wody lub frytkami oraz jarzyną.