pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Kotlety schabowe w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kotlety schabowe w panierce sezamowo-lnianej

Kotlety schabowe w panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety schabowe w panierce

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe w panierce
Schab wieprzowy kroimy w plastry. Rozbijamy delikatnie przez folię. Kotlety nie powinny być zbyt cienkie. Jajka rozbijamy z solą i pieprzem. Schab obtaczamy w mące, następnie w jajku, a na koniec w panierce wymieszanej z sezamu i siemia lnianego. Tak przygotowane kotlety układamy na rozgrzanym oleju. Smażymy na złoty kolor z dwóch stron. Podałem z ziemniaczkami i sałatą. Smacznego.
Kotlety schabowe w panierce
Schab kroję w plastry i rozbijam tłuczkiem
Kotlety schabowe w panierce
Rozbite plastry obtaczam w mące pszennej
Kotlety schabowe w panierce
NAstępnie w jajku i ziarnach sezamu oraz siemia lnianego
Kotlety schabowe w panierce
Smażę na złoty kolor z dwóch stron kotleta

Tagi:

jajko jajka schab