Sposób przygotowania:
Kotlety schabowe z jabłkami w panierce
Przy pomocy tłuczka rozbijamy schabowe z obu stron. Jajko bełtamy z mlekiem,solimy. Bułkę tartą mieszamy z imbirem, gałką i kolendrą. Dodajemy szczyptę soli. Obieramy jabłka, kroimy w plastry ok. 1/2 cm grubości i wycinamy kółeczka pośrodku, aby pozbyć się gniazd nasiennych. Panierujemy mięso w jajku i bułce tartej, po cym smażymy na rozgrzanym głebokim oleju po ok 3,5 minuty z każdej strony. Jabłka również panierujemy i smażymy na tym samym łuszczu po ok. 3 minuty z każdej strony. Po usmażeniu odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym. Podajemy z ziemniakami.
-Natka-
przejs
Ja zwykle lubię połaczenie mięsa z owocami-jeśli dla Ciebie brzmi zachęcająco, to naprawdę polecam spróbowac :)