anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Schabowe z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne soczyste i aromatyczne kotlety z delikatną nutą papryczki rozbudza nasze zmysły. Polecam serdecznie.

Schabowe z papryką

Składniki:

Schabowe z papryką

 

  • 6 kotletów schabowych
  • 1 łyżeczka papryki w proszku słodkiej
  • 1 łyżeczka wegety
  • 2 jaja
  • 1 łyżka mąki
  • Bułka tarta
  • Smalec

Sposób przygotowania:

Schabowe z papryką
Kotlety umyć i rozbić z obu stron, posypać z obu stron wymieszaną papryka z wegeta. Jajka roztrzepać z mąką moczyć w nich kotlety i obtoczyć dokładnie w bułce tartej. Smalec rozgrzać i smażyć kotlety z obu stron na ładny złoty kolor. Smażyć około 3 minut z każdej strony. Podawać z ziemniakami i surówka.