Sposób przygotowania:
Kotlety schabowe z nadzieniem warzywnym
Umyć papryki przekroić na pół, oczyścić z gniazd nasiennych. Pokroić po pół czerwonej i zielonej papryki w drobną kostkę. Posiekać ogórek kiszony. wymieszać twarożek z ziołami prowansalskimi, a następnie z wszystkimi pokrojonymi warzywami. Doprawić masę twarogową solą i pieprzem. delikatnie wyciąć w kotletach kieszeń, napełnić je przyżądzonym nadzieniem i spiąć drewnianymi wykałaczkami. Rozgrzać na patelni 3 łyżki oleju. Podsmażyć kotlety z obu stron na dużym ogniu. smażyć jeszcze 10 minut na mniejszym ogniu. Pokroić resztę papryki na kawałki. zdjąć mięso z patelni, przykryć aby nie ostygło. Podsmażyć paprykę na tłuszczu ze smażenia. Posypać solą i bazylią. Wlać wino, wymieszać, lekko zagotować. Wyjąć paprykę, wlać kwaśną śmietanę, doprawić. przełożyć kotlety z papryką na talerze, dodać sos, udekorować bazylią. Podawać z ziemniakami.