Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Klasyczne schabowe na pieczarkach :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kotlety nabierają smaku przez to że są podduszone na smaku z pieczarek.

Klasyczne schabowe na pieczarkach : Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Klasyczne schabowe na pieczarkach :

 

 

Sposób przygotowania:

Klasyczne schabowe na pieczarkach :
Kotlety roztłuc tłuczkiem do mięsa . Posolić i posypać pieprzem. Panierować w mące , jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać klarowane masło i smażyć na nim kotlety na rumiano z obu stron .Zdjąć z patelni . Na nowej porcji klarowanego masła smażyć na rumiano kapelusze małych pieczarek ( ogonki też )- po usmażeniu posolić . Odsunąć pieczarki na bok . Dołożyć na patelnię kotlety .Podlać kilkoma łyżkami wody i skropić maggi . Przykryć dużą pokrywką i dusić kilka minut aż woda odparuje ( przełożyć w tym czasie kotlety na drugą stronę ) . Kotlety wchłaniają w siebie aromat pieczarek i nabierają smaku .
Klasyczne schabowe na pieczarkach :
Etap 1
Klasyczne schabowe na pieczarkach :
Etap 2
Klasyczne schabowe na pieczarkach :
Etap 3