p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Schabowe z pieczarkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Schabowe o czosnkowym aromacie z pieczarkami

Schabowe z pieczarkami. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Schabowe z pieczarkami.

 

Sposób przygotowania:

Schabowe z pieczarkami.
Plastry schabu dokładnie rozbijamy tłuczkiem z obu stron. Mięso doprawiamy solą i pieprzem, oraz marynatą czosnkową w takiej ilości jak lubimy. Jajka rozbijamy trzepaczką, dolewamy 100 ml mleka, doprawiamy jeszcze delikatnie solą i pieprzem, jeszcze raz mieszamy. Każdy kawałek schabu dokładnie maczamy w jajku, następnie panierujemy je w bułce tartej, jak ktoś lubi grubszą panierkę musi to zrobić dwa razy i smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju, Na patelni po smażeniu kotletów można podsmażyć pokrojone w ćwiartki pieczarki lekko je soląc i delikatnie posypując papryką i marynatą czosnkową. Mięso wykładamy na talerze, na wierzchu kładziemy pieczarki, podajemy z gotowanymi kartoflami, polanymi masłem i posypanymi koperkiem.
Schabowe z pieczarkami.
Mięso wykładamy na talerze, na wierzchu kładziemy pieczarki
Schabowe z pieczarkami.
Każdy kawałek schabu dokładnie maczamy w jajku, następnie panierujemy je w bułce tartej
Schabowe z pieczarkami.
Na patelni po smażeniu kotletów można podsmażyć pokrojone w ćwiartki pieczarki