Sposób przygotowania:
Schabowe z pieczarkami.
Plastry schabu dokładnie rozbijamy tłuczkiem z obu stron. Mięso doprawiamy solą i pieprzem, oraz marynatą czosnkową w takiej ilości jak lubimy. Jajka rozbijamy trzepaczką, dolewamy 100 ml mleka, doprawiamy jeszcze delikatnie solą i pieprzem, jeszcze raz mieszamy. Każdy kawałek schabu dokładnie maczamy w jajku, następnie panierujemy je w bułce tartej, jak ktoś lubi grubszą panierkę musi to zrobić dwa razy i smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju, Na patelni po smażeniu kotletów można podsmażyć pokrojone w ćwiartki pieczarki lekko je soląc i delikatnie posypując papryką i marynatą czosnkową. Mięso wykładamy na talerze, na wierzchu kładziemy pieczarki, podajemy z gotowanymi kartoflami, polanymi masłem i posypanymi koperkiem.