Sposób przygotowania:
Schabowe zapiekane z warzywami
Kotlety:Każdy plaster mięsa rozbić cienko, oprószyć solą i pieprzem. Panierować w mące, jajkach roztrzepanych z mlekiem oraz w bułce tartej.
Smażyć rumiane kotlety na rozgrzanym smalcu. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Warzywa:Wszystkie warzywa pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy, zeszklić cebulę, dodać paprykę oraz cukinie, po chwili dołożyć pieczarki.
Dusić do odparowania płynu. Doprawić sosem piri-piri , solą i pieprzem.
Każdy kotlet posypać serem żółtym , położyć warzywa , posypać ponownie serem.
Zapiekać około 15 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.
Smażyć rumiane kotlety na rozgrzanym smalcu. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Warzywa:Wszystkie warzywa pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy, zeszklić cebulę, dodać paprykę oraz cukinie, po chwili dołożyć pieczarki.
Dusić do odparowania płynu. Doprawić sosem piri-piri , solą i pieprzem.
Każdy kotlet posypać serem żółtym , położyć warzywa , posypać ponownie serem.
Zapiekać około 15 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.