WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 615]

Schabowe z serem i ziołami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kieszonki schabowe z majonezem, żółtym serem i ziołami ogrodowymi: natką pietruszki, szczypiorkiem i koperkiem.

Schabowe z serem i ziołami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe z serem i ziołami

 

Sposób przygotowania:

Schabowe z serem i ziołami

ETAP 1:

Plastry mięsa rozbić na cienkie kotlety. Oprószyć solą i pieprzem.

Koperek, szczypiorek i natkę pietruszki posiekać. Ser zetrzeć na tarce. Każdy kotlet smarować cienko majonezem, posypać ziołami i na jednej połowie kotleta układać ser. Kotleta składać na pół, przykrywając połowę kotleta z serem tą bez sera. Brzegi spiąć wykałaczkami. Wierzch przyprawić pieprzem ziołowym. Jajka roztrzepać.

Każdą kieszonkę schabową panierować w mące, w jajku i na końcu w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać na gorąco z ulubionymi dodatkami.

Schabowe z serem i ziołami
Kieszonki schabowe podczas smażenia na oleju
Schabowe z serem i ziołami
Kieszonki schabowe nafaszerowane i opanierowane przed usmażeniem
Schabowe z serem i ziołami
Kotlety schabowe rozbite z nałożonym farszem przed zwinięciem
Schabowe z serem i ziołami
Kotlety schabowe po nafaszerowaniu i złożeniu w kieszonkę

Tagi:

ser kotlety dania