katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Schabowe zawijańce w galarecie

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Schab w galarecie trochę inaczej.

Schabowe zawijańce w galarecie

Składniki:

Schabowe zawijańce w galarecie

 

  • schab 5 plastrów
  • papryka czerwona 1/4 sztuki
  • papryka zielona 1/4 sztuki
  • papryka żółta 1/4 sztuki
  • groszek konserwowy 1/2 puszki
  • bulion 2 szklanki
  • żelatyna 3-4 łyżeczki
  • masło

Sposób przygotowania:

Schabowe zawijańce w galarecie
Papryki myjemy i kroimy w słupki . Żelatynę rozpuszczamy w gorącym bulionie. Dodajemy do bulionu trochę posiekanej papryki i odstawiamy do stężenia. Schab rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Na każdy plaster mięsa nakładamy po jednym słupku papryki z każdego koloru, zwijamy mięso w roladkę, układamy zawinięciem do dołu . Patelnię smarujemy masłem i układamy roladki. Stawiamy patelnię na ogniu i obsmażamy roladki, zalewamy wodą albo bulionem i gotujemy do miękkości (można przyprawić przyprawą kuchenną). Na półmisek wysypujemy osączony groszek. Roladki studzimy i układamy na półmisku, zalewamy tężejącą galaretką. Dowolnie udekorować.

Tagi:

schab