pycia9

pycia9

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 76]

Schabowy po mojemu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny schabowy w wydaniu pyci9

Schabowy po mojemu Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Schabowy po mojemu

 

Sposób przygotowania:

Schabowy po mojemu
Schabowego rozbijamy i posypujemy przyprawami z każdej strony. Do głębokiego talerza rozbijamy jajko i dodajemy mąkę, wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania "lanego ciasta". Maczamy schabowego w cieście i dokładnie posypujemy bułką tartą. Dajemy na patelnie na rozgrzany smalec i smażymy aż panierka się zarumieni z obu stron. Smacznego
Schabowy po mojemu
schabowego ubijamy i przyprawiamy z obu stron
Schabowy po mojemu
moczymy w jajku z mąką i posypujemy bułką tartą
Schabowy po mojemu
smażymy z obu stron na smalcu do uzyskania zarumienionej panierki