Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Schabowy w serowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Miła i smaczna odmiana klasycznego schabowego.

Schabowy w serowej panierce Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Schabowy w serowej panierce

 

Sposób przygotowania:

Schabowy w serowej panierce
Umyty i osuszony schab rozbić, natrzeć kucharkiem i pieprzem. Odstawić na 10 minut, aby naszedł przyprawami. Ser zetrzeć na drobnych oczkach. Jajka roztrzepać, wymieszać ze startym serem. Kotlet obtoczyć w jajku z serem i bułce tartej, smażyć na mocno rozgrzanym oleju. Podawać na gorąco z ugotowanymi ziemniaczkami i dowolną surówką.
Schabowy w serowej panierce
Rozbite plastry schabu natrzeć przyprawami.
Schabowy w serowej panierce
Starty ser żółty wymieszać z roztrzepanymi jajami.
Schabowy w serowej panierce
Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na kolor rumiany.