WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 933]

Schabowy w serowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Klasyczny kotlet serowy opanierowany w startym żółtym serze, jajku i bułce tartej usmażony na oleju.

Schabowy w serowej panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowy w serowej panierce

 

Sposób przygotowania:

Schabowy w serowej panierce

ETAP 1:

Mięso umyć i osuszyć a następnie rozbić tłuczkiem do mięsa na kotlet pożądanej grubości. Ser żółty zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Jajko wbić do miseczki i roztrzepać widelcem.

Bułkę tartą wysypać na talerz. Kotleta rozbitego doprawić solą i pieprzem. Obtoczyć go w startym żółtym serze. Potem zamoczyć w jajku a na końcu włożyć do bułki tartej i dokładnie panierować.

Tak przygotowany kotlet włożyć na patelnię na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu wyłożyć na talerz przykryty ręcznikiem papierowym.

Schabowy w serowej panierce
Kotlet schabowy w trakcie smażenia na oleju
Schabowy w serowej panierce
Kotlet schabowy opanierowany w serze, jajku i bułce tartej
Schabowy w serowej panierce
Kotlet schabowy obtoczony w startym żółtym serze
Schabowy w serowej panierce
Kotlet schabowy rozbity i przyprawiony solą i pieprzem