Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Schabowy w słonecznikowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

kotlet schabowy w panierce słonecznikowo-orzechowej

Schabowy w słonecznikowej panierce

Składniki:

Schabowy w słonecznikowej panierce

 

  • 1/2 kg schabu
  • sól,pieprz
  • garść mąki
  • 1 jajko
  • 1/2 szkl. ziarna słonecznika(posiekać na drobniejsze kawałki)
  • garść miazgi orzechowej(zmielonych orzechów)
  • oliwa do smażenia

Sposób przygotowania:

Schabowy w słonecznikowej panierce
Schab umyć ,osuszyć i pokroić na grubsze plastry. Rozbić tłuczkiem na kotlety posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem. Kotlety zawinąć w folię i odstawić do lodówki na 15 min.Potem obtoczyć w mące ,moczyć w rozmąconym jajku z odrobiną wody i panierować w mieszance słonecznikowo-orzechowej.Usmażyć na rumiano z obu stron .

Tagi:

jajko jajka schab