Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Schabowy - wielka łapa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jeśli macie w domu niejadka, ten schabowy najprawdopodobniej zjedzą dzieciaki ze smakiem. Wystarczy kilka dodatków które urozmaicą '"łapę"

Schabowy  - wielka łapa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Schabowy - wielka łapa

 

  • Schab - 330 gram ( 3 kotlety)
  • jajko - 2 sztuki
  • bułka tarta - szklanka
  • olej - 2,3 łyżki
  • sól, pieprz - do smaku

Sposób przygotowania:

Schabowy - wielka łapa
Schab myjemy, osuszamy, kroimy w plastry.
Tłuczemy na cienkie plasterki robimy 4 nacięcia nożem ( tak aby wyszły nam coś w rodzaju palców).
Następnie przyprawiamy solą i pieprzem.
Rozkłócimy jajko, bułkę tartą na talerz. Panierujemy kotleta - bułka - jajko - bułka i na rozgrzaną patelnię z tłuszczem. Smażymy około 4 minut z każdej strony.
Podałam z frytkami, można z ziemniaków utłuczonych zrobić coś w rodzaju piłki i położyć na łapę :) Chłopcy to uwielbiają:)
Smacznego ;-)
Schabowy  - wielka łapa
Etap 1
Schabowy  - wielka łapa
Etap 2