Sposób przygotowania:
Schabowy - wielka łapa
Schab myjemy, osuszamy, kroimy w plastry.
Tłuczemy na cienkie plasterki robimy 4 nacięcia nożem ( tak aby wyszły nam coś w rodzaju palców).
Następnie przyprawiamy solą i pieprzem.
Rozkłócimy jajko, bułkę tartą na talerz. Panierujemy kotleta - bułka - jajko - bułka i na rozgrzaną patelnię z tłuszczem. Smażymy około 4 minut z każdej strony.
Podałam z frytkami, można z ziemniaków utłuczonych zrobić coś w rodzaju piłki i położyć na łapę :) Chłopcy to uwielbiają:)
Smacznego ;-)
Tłuczemy na cienkie plasterki robimy 4 nacięcia nożem ( tak aby wyszły nam coś w rodzaju palców).
Następnie przyprawiamy solą i pieprzem.
Rozkłócimy jajko, bułkę tartą na talerz. Panierujemy kotleta - bułka - jajko - bułka i na rozgrzaną patelnię z tłuszczem. Smażymy około 4 minut z każdej strony.
Podałam z frytkami, można z ziemniaków utłuczonych zrobić coś w rodzaju piłki i położyć na łapę :) Chłopcy to uwielbiają:)
Smacznego ;-)
evita0007
Agiatis
Dziekuje:)