lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Schabowy z żółtym serem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Troszkę urozmaiciłam smak schabowego, zwykły już nam się znudził, więc czas na zmiany smakowe i wizualne.

Schabowy z żółtym serem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Schabowy z żółtym serem

Składniki na 4 porcję:

  • schab cztery plastry

 

  • ser żółty gouda 4 plasterki

 

  • musztarda miodowa 2 łyżki

 

 

Panierka:

 

  • jajo

Sposób przygotowania:

Schabowy z żółtym serem

Wykonanie:

Schab myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, tłuczkiem zmiękczamy. Schabowe doprawiamy sola i pieprzem, smarujemy musztardą i kładziemy plaster ser. W rozbełtanym jaju maczamy schabowego i obtaczamy go w bułce tartej.

Smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron ( sprawdzając czy usmażył się w środku, ja to robię pod przykryciem wtedy wiem, że się poddusi i usmaży). Schabowe podajemy z ziemniaczkami lub frytkami, do tego sałatka.

Schabowy z żółtym serem
Schab myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, tłuczkiem zmiękczamy. Schabowe doprawiamy sola i pieprzem, smarujemy musztardą i kładziemy plaster ser.
Schabowy z żółtym serem
W rozbełtanym jaju maczamy kotleta schabowego .
Schabowy z żółtym serem
Schabowegoobtaczamy go w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron( sprawdzając czy usmażył się w środku, ja to robię pod przykryciem wtedy wiem że się poddusi i usmaży).

Tagi:

mięsa schab