Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kotlet schabowy z jajkiem i żółtym serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kotlet schabowy tym razem faszerowany szynką i żółtym serem

Kotlet schabowy z jajkiem i żółtym serem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotlet schabowy z jajkiem i żółtym serem

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlet schabowy z jajkiem i żółtym serem
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, rozbić tłuczkiem na cienkie plastry. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, odłożyć w chłodne miejsce na 1 godz. Następnie na każdy płat mięsa położyć plasterek szynki, plasterek żółtego sera i połówkę gotowanego jajka. Mięso złożyć na połowę, kraje zbić tłuczkiem lub spiąć wykałaczkami. Panierować kotlety w mące, roztrzepanych jajkach z dodatkiem soli i pokruszonych płatkach kukurydzianych. Smażyć z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniakami i surówką.
Kotlet schabowy z jajkiem i żółtym serem
Etap 1
Kotlet schabowy z jajkiem i żółtym serem
Etap 2
Kotlet schabowy z jajkiem i żółtym serem
Etap 3