Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2715]

Kotlet schabowy z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Plasterki sera można zastąpić utartym żółtym serem.

Kotlet schabowy z pieczarkami

Składniki:

Kotlet schabowy z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlet schabowy z pieczarkami
Umyte mięso, osuszyć, pokroić na porcje, zbić tłuczkiem, natrzeć solą i pieprzem. Odłożyć do lodówki na pół godziny. Umyte pieczarki obrać se skórki, obsmażyć na rozgrzanym maśle, oprószyć pieprzem i solą. Następnie mięso obtoczyć w mące, zanurzać w jajkach, wymieszanych z mlekiem i przyprawą kucharek, panierować w bułce tartej. Smażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju. Usmażone kotlety ułożyć na przygotowanej brytfannie, na wierzch położyć usmażone pieczarki przykryć plasterkiem żółtego sera, Włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiec do roztopienia się sera. Podawać z ziemniakami i surówką.