akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Scones z miodem i musli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Idealne na śniadanie szybkie bułeczki bez drożdży :D Najlepiej smakują z dżemem i miodem. Wystarczy wstać poł godziny wcześniej i je przygotować. Polecam !

Scones z miodem i musli Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Scones z miodem i musli

 

  • 2,5 szkl. mąki pszennej
  • 1 kopiasta łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2 łyżki cukru
  • 30g. miękkiego masła
  • ½ szkl. musli
  • ½ szkl. miodu
  • 180ml. mleka

Sposób przygotowania:

Scones z miodem i musli
1. Wszystkie składniki dobrze wymieszać i wyrobić rękami do uzyskania jednolitego ciasta. Ciasto rozwałkować na grubość około 2cm. Okrągłą foremką lub szklanką wykrawać bułeczki. Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w niedużych odległościach od siebie. Piec w 200st.C około 15 minut. Wyjąć z piekarnika i lekko przestudzić na kratce. 2. Jeszcze ciepłe Scones podawać z ulubionymi dodatkami. Polecam miód i dżem. Smacznego!!!
Scones z miodem i musli
Scones podane z miodem i dżemem truskawkowym.
Scones z miodem i musli
Pieczenie pysznych Scones z musli i miodem.
Scones z miodem i musli
Upieczone i ostudzone Scones z musli i miodem.