Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Kakaowe scones z białą czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Moja wariacja na temat scones. Tym razem kakaowe z dodatkiem białej czekolady.

Kakaowe scones z białą czekoladą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kakaowe scones z białą czekoladą

 

Sposób przygotowania:

Kakaowe scones z białą czekoladą
Wszystkie sypkie składniki dokładnie wymieszać z pokrojoną na małe kawałki czekoladą. Dodać do nich masło. Wszystko wyrobić na sypko, jak na kruszonkę. Wlać mleko. Ze wszystkich składników zagnieść gładkie, delikatne ciasto, podzielić je na 4 części i uformować w kulki. Kulki z ciasta lekko spłaszczyć i ułożyć na natłuszczonej blasze. Piec w 180 stopniach przez ok. 20-25 minut. Podawać ciepłe.
Kakaowe scones z białą czekoladą
Pokrojona na małe kawałki biała czekolada.
Kakaowe scones z białą czekoladą
Sypkie składniki wymieszane z pokrojoną czekoladą.
Kakaowe scones z białą czekoladą
Gładkie ciasto zagniecione ze wszystkich składników.
Kakaowe scones z białą czekoladą
Ciasto uformowane w spłaszczone kulki ułożone na blasze.

Tagi:

czekolada