Sposób przygotowania:
Sekretne placki ziemniaczane
Ziemniaki ścieramy na tarce na gadką masę, najlepiej na tarce o małych oczkach. Odstawiamy na trochę, żeby woda odeszła, ale nie na długo, żeby ziemniaki nie sczerniały. Następnie ścieramy na tej samej tarce cebulę do następnej miski. Resztki cebuli, których nie możemy zetrzeć zostawiamy i kroimy w drobną kosteczkę. Następnie odsączamy lekko wodę z ziemniaków, dodajemy cebulę i startą i pokrojoną, wbijamy jajka, dodajemy mąkę i przyprawy i mieszamy na gładką masę.
Na patelni rozlewamy olej i gdy będzie gorąca patelnia, rozprowadzamy łyżką i smażymy z obu stron na złoto lub bardziej przypiekając.
Cebula pokrojona w kosteczkę, że jeszcze lepiej smakują.
Smacznego
Na patelni rozlewamy olej i gdy będzie gorąca patelnia, rozprowadzamy łyżką i smażymy z obu stron na złoto lub bardziej przypiekając.
Cebula pokrojona w kosteczkę, że jeszcze lepiej smakują.
Smacznego