Sposób przygotowania:
Zapiekanka warzywna z rozmarynem
Warzywa umyć. Bakłażana i cukinię pokroić w plastry grubości 1 cm. Bakłażana oprószyć solą z obu stron, odstawić na 20-30 minut. Po tym czasie opłukać i osuszyć. Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i pokroić w plastry. Pomidora również pokroić w plastry. Plastry bakłażan i cukinii posmarować oliwą i upiec z obu stron na patelni grillowej pilnując, aby warzywa pozostały jędrne.
Foremkę do zapiekania wysmarować oliwą, ułożyć w niej naprzemiennie plastry warzyw, posypać kawałkami mozzarelli i igiełkami rozmarynu, oprószyć solą i czosnkiem granulowanym. Całość skropić oliwą. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni (160 z termo obiegiem).
Zapiekanka zainspirowana przepisem użytkownika Mysza75, dziękuję za pyszny pomysł :)
Foremkę do zapiekania wysmarować oliwą, ułożyć w niej naprzemiennie plastry warzyw, posypać kawałkami mozzarelli i igiełkami rozmarynu, oprószyć solą i czosnkiem granulowanym. Całość skropić oliwą. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni (160 z termo obiegiem).
Zapiekanka zainspirowana przepisem użytkownika Mysza75, dziękuję za pyszny pomysł :)