Sposób przygotowania:
Zapiekanka warzywna z polędwiczką wieprzową
Polędwiczkę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę (jeśli jest potrzeba oczyszczamy z błon). Dusimy na suchej patelni aż będzie miękka.
Gotową przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na mięso rozrzucamy pokrojoną w drobną kostkę marchewkę, wykładamy 3/4 posiekanego pora, następnie 3/4 pokrojonych w kostkę papryk.
Układamy połówki pomidorków koktajlowych i rozsypujemy pozostały por i paprykę. Jajko rozkłócamy, dodajemy śmietanę, przyprawy i keczup.
Łączymy ze startym na drobnych oczkach serem żółtym i mieszanką zalewamy zapiekankę.
Pieczemy w 180 stopniach około 20-25 minut (aż ser ładnie się zrumieni).
Gotową przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na mięso rozrzucamy pokrojoną w drobną kostkę marchewkę, wykładamy 3/4 posiekanego pora, następnie 3/4 pokrojonych w kostkę papryk.
Układamy połówki pomidorków koktajlowych i rozsypujemy pozostały por i paprykę. Jajko rozkłócamy, dodajemy śmietanę, przyprawy i keczup.
Łączymy ze startym na drobnych oczkach serem żółtym i mieszanką zalewamy zapiekankę.
Pieczemy w 180 stopniach około 20-25 minut (aż ser ładnie się zrumieni).