Sposób przygotowania:
Seler zapiekany z żółtym serem
Całego średniego selera po umyciu gotujemy do miękkości (ale nie rozgotowujemy).
Po ugotowaniu i wystudzeniu ser obieramy i kroimy w nie za grube krążki.
Przygotowujemy plasterki sera żółtego.
Jajka rozbełtać w misce z dodatkiem przyprawy uniwersalnej.
Bułkę tartą wsypać do głębszego talerza.
Przygotowanie ;
Plaster selera ułożyć na desce , na seler nałożyć plaster sera żółtego, przykryć drugim plastrem selera.
Tak przygotowany seler obtaczać w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony.
Podawać jako przekąskę.
Po ugotowaniu i wystudzeniu ser obieramy i kroimy w nie za grube krążki.
Przygotowujemy plasterki sera żółtego.
Jajka rozbełtać w misce z dodatkiem przyprawy uniwersalnej.
Bułkę tartą wsypać do głębszego talerza.
Przygotowanie ;
Plaster selera ułożyć na desce , na seler nałożyć plaster sera żółtego, przykryć drugim plastrem selera.
Tak przygotowany seler obtaczać w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony.
Podawać jako przekąskę.
gusia1000