WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 976]

Fasolka z kalafiorem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Fasolka z kalafiorem z patelni, smażone na masełku z dodatkiem przypraw i bułki tartej. Idealny dodatek do obiadu lub samodzielny posiłek.

Fasolka z kalafiorem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolka z kalafiorem

 

Sposób przygotowania:

Fasolka z kalafiorem

ETAP 1:

Z fasolki odciąć końcówki. Umyć ją i przełożyć do garnka. Zalać wodą i ugotować do miękkości soląc gdy woda się zacznie gotować. Kalafiora opłukać i również ugotować w osolonej wodzie do miękkości, ale tak by się nie rozwalał tylko zachował różyczki w całości. Warzywa odcedzić z wody i przestudzić.

Na patelni roztopić masło. Wrzucić kalafiora podzielonego na kawałki i pokrojoną fasolkę. Smażyć razem aż się lekko przyrumienią. Następnie doprawić solą i pieprzem. Posypać bułką tartą i wymieszać.

Podsmażyć chwilę i przełożyć na talerz.

Fasolka z kalafiorem
Fasolka szparagowa usmazona z kalafiorem na patelni
Fasolka z kalafiorem
Bułka tarta wsypana do podsmażonej fasolki i kalafiora
Fasolka z kalafiorem
Fasolka podsmażona z kalafiorem i doprawiona solą i pieprzem
Fasolka z kalafiorem
Podzielony kalafior po ugotowaniu wrzucony na masło