Sposób przygotowania:
Selerowa sałatka
Pierś z kurczaka pokroić w miarę drobną kostkę, posypać przyprawą do grilla,
dokładnie wymieszać i odstawić na pół godziny. Następnie podsmażyć na odrobinie
oleju.
Mango obrać i pokroić w kostkę, ananasa odsączyć i pokroić na
kawałki.
W dużej misce wymieszać ostudzonego kurczaka, mango i ananasa, oraz
odcedzony seler.
Teraz czas na sos:
Majonez wymieszać z gęstym jogurtem naturalnym i łyżeczką
tartego chrzanu. Przyprawić szczyptą curry i świeżo mielonym pieprzem. Dodać
czosnek przeciśnięty przez praskę. Dokładnie wymieszać.
Zalać sałatkę w misce sosem i po wymieszaniu odstawić do lodówki na godzinę.
Patelnię posmarować rozkrojonym ząbkiem
czosnku, wlać dosłownie parę kropel oliwy. Bułki pokroić w drobną kostkę i
podsmażyć na rozgrzanej patelni. W ten sposób powstaną grzanki o delikatnym
czosnkowym posmaku.
Sałatkę podawać posypaną grzankami.
Można ozdobić
listkami z selera naciowego.
dokładnie wymieszać i odstawić na pół godziny. Następnie podsmażyć na odrobinie
oleju.
Mango obrać i pokroić w kostkę, ananasa odsączyć i pokroić na
kawałki.
W dużej misce wymieszać ostudzonego kurczaka, mango i ananasa, oraz
odcedzony seler.
Teraz czas na sos:
Majonez wymieszać z gęstym jogurtem naturalnym i łyżeczką
tartego chrzanu. Przyprawić szczyptą curry i świeżo mielonym pieprzem. Dodać
czosnek przeciśnięty przez praskę. Dokładnie wymieszać.
Zalać sałatkę w misce sosem i po wymieszaniu odstawić do lodówki na godzinę.
Patelnię posmarować rozkrojonym ząbkiem
czosnku, wlać dosłownie parę kropel oliwy. Bułki pokroić w drobną kostkę i
podsmażyć na rozgrzanej patelni. W ten sposób powstaną grzanki o delikatnym
czosnkowym posmaku.
Sałatkę podawać posypaną grzankami.
Można ozdobić
listkami z selera naciowego.