mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Ser po szopsku 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Łatwa, szybka i smaczna potrawa z kuchni bułgarskiej:)

Ser po szopsku 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ser po szopsku 2

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ser po szopsku 2
Ser feta kroję w niewielką kosteczkę. Pomidory sparzam wrzątkiem, obieram ze skóry i kroję w kostkę. Naczynie do zapiekania smaruję cienko oliwą, wykładam pokrojone pomidory. Na wierzchu kładę kostki fety. Na środek wybijam całe jajko. Oprószam wszystko pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wkładam naczynie z zawartością na ok. 3 minuty do mikrofalówki, aby jajko się ścięło. Podaję na gorąco.
Ser po szopsku 2
Ser feta kroję na niewielką kosteczkę, odkładam
Ser po szopsku 2
Pomidory sparzam, obieram ze skóry i kroję w kostkę
Ser po szopsku 2
W miseczce do zapiekania układam pomidory, posypuję serem
Ser po szopsku 2
Na wierzch wybijam jajko i oprószam pieprzem