kretka170

kretka170

Kucharz
[Przepisów: 22]

Ser topiony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczny serek topiony Lekki śmierdziuszek polecam ja lubię

Ser topiony

Składniki:

Ser topiony

 

Sposób przygotowania:

Ser topiony
Jeśli mamy ser biały, który dosyć długo zalega nam w lodówce możemy zrobić z niego ser topiony.
Przekładamy ser biały do pojemnika z pokrywką i wstawiamy do piekarnika (nie nagrzanego!!!)(lub do innego ciemnego miejsca) ser musi poleżeć około tygodnia w tym pojemniku ( codziennie go musimy przez ten czas mieszać) Po upływie tygodnia wyjmujemy z piekarnika, wlewamy trochę oleju na patelkę i rozgrzewamy następnie przesypujemy ser na patelkę i smażymy aż się rozpuści. Kiedy ser się już rozpuści zdejmujemy patelkę z ognia i dodajemy vegetę , pieprz do smaku, kiedy ser lekko ostygnie przelewamy go do naczynka, po całkowity ostygnięciu przekładamy go do lodówki.
Jeśli ktoś lubi inne przyprawy oczywiście można inaczej serek doprawić.

Tagi:

sery ser