Sposób przygotowania:
Ser topiony
Jeśli mamy ser biały, który dosyć długo zalega nam w lodówce możemy zrobić z niego ser topiony.
Przekładamy ser biały do pojemnika z pokrywką i wstawiamy do piekarnika (nie nagrzanego!!!)(lub do innego ciemnego miejsca) ser musi poleżeć około tygodnia w tym pojemniku ( codziennie go musimy przez ten czas mieszać) Po upływie tygodnia wyjmujemy z piekarnika, wlewamy trochę oleju na patelkę i rozgrzewamy następnie przesypujemy ser na patelkę i smażymy aż się rozpuści. Kiedy ser się już rozpuści zdejmujemy patelkę z ognia i dodajemy vegetę , pieprz do smaku, kiedy ser lekko ostygnie przelewamy go do naczynka, po całkowity ostygnięciu przekładamy go do lodówki.
Jeśli ktoś lubi inne przyprawy oczywiście można inaczej serek doprawić.
Przekładamy ser biały do pojemnika z pokrywką i wstawiamy do piekarnika (nie nagrzanego!!!)(lub do innego ciemnego miejsca) ser musi poleżeć około tygodnia w tym pojemniku ( codziennie go musimy przez ten czas mieszać) Po upływie tygodnia wyjmujemy z piekarnika, wlewamy trochę oleju na patelkę i rozgrzewamy następnie przesypujemy ser na patelkę i smażymy aż się rozpuści. Kiedy ser się już rozpuści zdejmujemy patelkę z ognia i dodajemy vegetę , pieprz do smaku, kiedy ser lekko ostygnie przelewamy go do naczynka, po całkowity ostygnięciu przekładamy go do lodówki.
Jeśli ktoś lubi inne przyprawy oczywiście można inaczej serek doprawić.