Edyta2002

Edyta2002

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 196]

Ser w kukurydzianej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Panierkę można zrobić też z bulki tartej wymieszanej z ziolami...

Ser w kukurydzianej panierce

Składniki:

Ser w kukurydzianej panierce

 

 

Sposób przygotowania:

Ser w kukurydzianej panierce
Ser schlodzić i pokroić w plastry o grubości ok. 0,5 cm., następnie jeszcze raz przekroić po przekątnej (aby powstaly trójkąciki). Każdy serowy trójkącik dokladnie zanurzyć w roztrzepanym jajku, a następnie obtaczać w kaszy kukurydzianej wymieszanej ze sporą porcją pieprzu i od razu klaść na rozgrzany tluszcz. Smażyć z obu stron na zloty kolor. Zdjąć z patelni, osączyć z oleju. Podawać na gorąco ze świeżymi warzywami.