Ewelina.

Ewelina.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 57]

Ser zapiekany w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ser może być nawet przekąską między posiłkami !

Ser zapiekany w cieście

Składniki:

Ser zapiekany w cieście

 

 

Sposób przygotowania:

Ser zapiekany w cieście
Mąkę, mleko, jajko miksujemy tak aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Dodajemy olej. Jeśli ciasto jest za gęste możemy dodać odrobinę wody aby je rozrzedzić. Po pół godziny do ciasta dodajemy przyprawy : sól, pieprz, curry i słodką paprykę w takich ilościach jak lubimy, czy pikantnie czy łagodne. Wszystko dokładnie mieszamy. Kroimy ser w grube paski lub kwadraty obtaczamy go w naszym cieście i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Mi smakuje najlepiej z ketchupem.
Smacznego !

Tagi:

sery ser