gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Serca drobiowe w sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Serca drobiowe w sosie można podawać z ziemniakami lub kaszą.

Serca drobiowe w sosie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Serca drobiowe w sosie

 

  • 600-700 gram serc drobiowych
  • 1-2 kostki rosołowe
  • Przyprawa do kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • 1 opakowanie sosu do pieczeni (ciemny)

 

Sposób przygotowania:

Serca drobiowe w sosie
Serca dokładnie płuczemy i odkrawamy tłuszcz. Przekładamy je do garnka i zalewamy wodą (ok. 750 ml ), dodajemy kostkę rosołową i przyprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Gotujemy do miękkości. Sos do pieczeni rozrabiamy w połowie szklanki wody i dodajemy do serc. Całość doprowadzamy do wrzenia mieszając. Sos możemy podawać z ziemniakami i surówką.
Serca drobiowe w sosie
Sos do pieczeni rozrabiamy w połowie szklanki wody i dodajemy do serc. Całość doprowadzamy do wrzenia mieszając.