Sposób przygotowania:
Serca orzechowe
Jajko utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.
Proszek do pieczenia wymieszać z kakao, przesiać do masy. Nie przerywając ucierania, dodawać na przemian mannę, mleko i zmielone orzechy.
Foremki natłuścić, oprószyć mąką. Wlać ciasto, piec 20-25 minut w temp 170-190stC.
Upieczone ciastka przestudzić w foremkach, ostrożnie wyjąć na deskę kuchenną.
Polewę stopić w kąpieli wodnej, smarować ostudzone serduszka. Udekorować wg uznania.
Proszek do pieczenia wymieszać z kakao, przesiać do masy. Nie przerywając ucierania, dodawać na przemian mannę, mleko i zmielone orzechy.
Foremki natłuścić, oprószyć mąką. Wlać ciasto, piec 20-25 minut w temp 170-190stC.
Upieczone ciastka przestudzić w foremkach, ostrożnie wyjąć na deskę kuchenną.
Polewę stopić w kąpieli wodnej, smarować ostudzone serduszka. Udekorować wg uznania.