Sposób przygotowania:
Serca z bitą śmietaną i polewą
W rondelku rozpuścić margarynę, dodać cukier, mleko i kakao. Gotować 5 minut. Następnie odlać ok 1/2 szklanki do polania powierzchni serc, a resztę masy przestudzić. Przestudzoną masę przełożyć do misy robota, wsypać mąkę, 4 jajka, dodać 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia i zmiksować około 5 minut. Gotową masę przełożyć do formy wysmarowanej margaryną i posypanej niewielka ilością mąki. Ciasto piec w temperaturze 180 stopni około 30 minut. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem lub rozkruszonymi bezami, dodać wcześniej rozpuszczoną we wrzątku i przestudzoną żelatynę i jeszcze raz dokładnie zmiksować. Do ubitej śmietany dodać czekoladę w płatkach, przemieszać silikonową łopatką. Z ostudzonego ciasta wykrawać foremką w kształcie serca- serca, które następnie należy przekroić na pół, każdy kawałek posmarować kremem ze śmietany, przykryć drugim kawałkiem, docisnąć ostrożnie. Powierzchnię posmarować polewą kakaową i posypać srebrnymi kulkami.