lenian

lenian

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Serce w polewie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym dodać żółtka i wciąż ucierając dodawać stopniowo mąkę z proszkiem do pieczenia oraz

Serce w polewie

Składniki:

Serce w polewie

 

  • po 25dag mąki i cukru pudru
  • 10dag margaryny
  • 3 jaja
  • 3,5 dag kakao
  • 3/4 szklanki mleka
  • torebka proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy

 

Sposób przygotowania:

Serce w polewie
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym dodać żółtka i wciąż ucierając dodawać stopniowo mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao i mleko, a na końcu pianę z białek. Wlać ciasto do tortownicy i piec 50 min w 160C. Ostudzone przeciąć na 3 części.Krem: 25 dag masła, 7 łyżek cukru, szklanka kwaśnego mleka lub śmietany cukier waniliowy Utrzeć masło z cukrem i cukrem waniliowym. Wciąż ucierając, dolewać stopniowo śmietanę. Ciasto przełożyć kremem. Polewa: 4 łyżki cukru, łyżka wody, 3 dag kakao, 1/3 kostki masła, wiórki kokosowe Składniki włożyć do garnka, rozpuścić na małym ogniu i mieszając zagotować. Ostudzoną polewą polać ciasto i posypać wiórkami.