Sposób przygotowania:
Serce w polewie
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym dodać żółtka i wciąż ucierając dodawać stopniowo mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao i mleko, a na końcu pianę z białek. Wlać ciasto do tortownicy i piec 50 min w 160C. Ostudzone przeciąć na 3 części.Krem: 25 dag masła, 7 łyżek cukru, szklanka kwaśnego mleka lub śmietany cukier waniliowy Utrzeć masło z cukrem i cukrem waniliowym. Wciąż ucierając, dolewać stopniowo śmietanę. Ciasto przełożyć kremem. Polewa: 4 łyżki cukru, łyżka wody, 3 dag kakao, 1/3 kostki masła, wiórki kokosowe Składniki włożyć do garnka, rozpuścić na małym ogniu i mieszając zagotować. Ostudzoną polewą polać ciasto i posypać wiórkami.