Lucyna86

Lucyna86

Starszy Kucharz
[Przepisów: 13]

Serduszka kawowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Serduszka dla smakoszy kawy. Są puszyste, delikatne i bardzo smaczne. Wyglądają niezwykle zachęcająco...

Serduszka kawowe

Składniki:

Serduszka kawowe

na serduszka

  • 300 ml kremówki 30%
  • 200 ml kawy rozpuszczalnej
  • 1,5 łyżki żelatyny
  • 50g cukru

do dekoracji

  • kakao, polewa czekoladowa lub inne dowolne składniki

Sposób przygotowania:

Serduszka kawowe
Zaparzyć kawę rozpuszczalną: 2 łyżeczki kawy, 200 ml wrzątku. Żelatynę zalać odrobiną wrzątku i wymieszać do rozpuszczenia. W garnuszku podgrzać kremówkę, cukier i kawę.

Gdy zacznie się gotować, zdjąć z ognia. Do żelatyny wlać kilka łyżek gorącej masy kawowej i wymieszać. Płynną żelatynę wlać powoli do masy kawowej, cały czas mieszając.

Zostawić do ostygnięcia. Silikonową formę w serduszka, napełnić masą kawową i schłodzić w lodówce. Udekorować według upodobań.  



Tagi:

pralinki deser