Sposób przygotowania:
Serduszka kawowe
Zaparzyć kawę rozpuszczalną: 2 łyżeczki kawy, 200 ml wrzątku. Żelatynę zalać odrobiną wrzątku i wymieszać do rozpuszczenia. W garnuszku podgrzać kremówkę, cukier i kawę.
Gdy zacznie się gotować, zdjąć z ognia. Do żelatyny wlać kilka łyżek gorącej masy kawowej i wymieszać. Płynną żelatynę wlać powoli do masy kawowej, cały czas mieszając.
Zostawić do ostygnięcia. Silikonową formę w serduszka, napełnić masą kawową i schłodzić w lodówce. Udekorować według upodobań.
Gdy zacznie się gotować, zdjąć z ognia. Do żelatyny wlać kilka łyżek gorącej masy kawowej i wymieszać. Płynną żelatynę wlać powoli do masy kawowej, cały czas mieszając.
Zostawić do ostygnięcia. Silikonową formę w serduszka, napełnić masą kawową i schłodzić w lodówce. Udekorować według upodobań.
SylaUla
marietta