Sposób przygotowania:
Serduszka orzechowe
Orzeszki drobno siekamy. Margarynę siekamy nożem. Do margaryny dodajemy pozostałe składniki (prócz białka i cukru kryształu) i szybko zagniatamy ciasto. Ciasto owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę. Po tym czasie ciasto dzielimy na mniejsze kawałki i rozwałkowujemy. Z ciasta wycinamy serduszka, układamy na papierze do pieczenia. Każde ciasteczko smarujemy białkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 15 minut. Smacznego.
edytaha
Powiedz na jaką grubość wałkowałaś ciasto?
dayzi
Ciastka wałkowałam na ok pół centymetrową grubość. Polecam ciasteczka bo są bardzo dobre. Mój synuś, który nie przepada za ciasteczkami zajadał się nimi, aż miło było patrzeć:)
edytaha
Dzięki za odpowiedź :)