kasperki2

kasperki2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 255]

Serduszka z budyniu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Serduszka czekoladowe zamiast tradycyjnego budyniu

Serduszka z budyniu Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Serduszka z budyniu

 

  • 1 opakowanie budyniu czekoladowego
  • 250 ml mleka
  • forma silikonowa serduszka
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka glukozy

Sposób przygotowania:

Serduszka z budyniu
Budyń rozpuść w połowie mleka w kubku. Zagotuj mleko i dodaj masło oraz glukozę. Jak się rozpuszczą składniki dodaj budyń. Po chwili ok 20-30 sekund zciągnij z ognia. Przekładaj łyżeczką do formy i wstaw na 4 godziny do lodówki. Po tym czasie wyłóż z formy. Taki lodowy budyń świetnie zastąpi tradycyjny podwieczorek
Serduszka z budyniu
Etap 2 - budyń czekoladowy ( pod koniec możesz dodać startą czekoladę na drobnych oczkach)