Sposób przygotowania:
Serduszka z jagodami
Mąkę wrzucić do miski dodać cukier , proszek do pieczenia , jajka , śmietanę i zetrzeć na tarce margarynę - zagnieść ciasto.
Ser zmielić wymieszać z cukrem pudrem.
Jagody wrzucić do garnka postawić na ogniu dodać cukier, gdy będą się gotować dodać mąkę ziemniaczanej wymieszać i odstawić do ostygnięcia.
Ciasto rozwałkować wyciąć kształty na jedno nałożyć ser i jagody przykryć drugim kawałkiem ciasta i dokładnie zlepić.
Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia posmarować rozmąconym jajkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 30 minut.
Ser zmielić wymieszać z cukrem pudrem.
Jagody wrzucić do garnka postawić na ogniu dodać cukier, gdy będą się gotować dodać mąkę ziemniaczanej wymieszać i odstawić do ostygnięcia.
Ciasto rozwałkować wyciąć kształty na jedno nałożyć ser i jagody przykryć drugim kawałkiem ciasta i dokładnie zlepić.
Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia posmarować rozmąconym jajkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 30 minut.
marietta