Sposób przygotowania:
Serduszka z orzeszkami i konfiturą
Mąkę przesiać, dodać sól oraz plastry margaryny, posiekać nożem. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszysty krem. Dodać do mąki. Jedno białko ubić na sztywną pianę, dodać do mąki. Wymieszać i zagnieść gładkie ciasto. Owinąć folią spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować, wycinać duże serca. W połowie serduszek wyciąć na środku dziurki w kształcie małego serca. Pozostałe dwa białka ubić na rzadką, lejącą się pianę. Ciasteczka z dziurką maczać w pianie, następnie w posiekanych, wymieszanych orzeszkach. Wszystkie ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 8 minut w temp. 220st. Ostudzić. Pełne ciasteczka smarować marmoladą, sklejać ciasteczkiem z oczkiem.
iziona
czekoladka_m