Sposób przygotowania:
Serduszkowe pikantne tartaletki.
Dużą foremką, w kształcie serca, wyciąć z ciasta 2 tartaletki. Mniejszą, też w kształcie serca, wyciąć ok. 32 mniejszych serduszek (może być ich więcej lub mniej, w zależności od wielkości dużego serduszka).Jajko rozmieszać z odrobiną wody. Wysmarować brzegi tartaletek, następnie ułożyć mniejsze serduszka, które również przesmarować jajkiem.Marchew obrać, pokroić na plastry o grubości ok. 1cm. Paprykę dobrze umyć. Z warzyw wykroić małe serduszka.Na tarteletki posypać starty ser mozzarella. Imbir obrać, pokroić na cienkie plastry, czosnek wycisnąć przez praskę. Wyłożyć je na ser, następnie ułożyć warzywa. Wszystko delikatnie posypać płatkami chilly, solą oraz parmezanem.Piec przez ok. 15 minut, na złoty kolor, w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C.
darmiona