Sposób przygotowania:
Serek migdałowy (bezglutenowy)
Pulpa migdałowa to nic innego jak zmiksowane migdały z wodą i odciśnięte. Powstaje z tego mleko migdałowe i odciśnięte zmiksowane migdały czyli tzw. pulpa migdałowa.
Do miseczki wkładamy pulpę migdałową, miód i jogurt naturalny. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w miseczce.
Serek jest gotowy do zjedzenia od razu po przygotowaniu. Można zjeść od razu lub zabrać ze sobą na 2 śniadanie. Taki serek można zjeść sam lub posmarować nim naleśniki, placki czy gofry.
Do miseczki wkładamy pulpę migdałową, miód i jogurt naturalny. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w miseczce.
Serek jest gotowy do zjedzenia od razu po przygotowaniu. Można zjeść od razu lub zabrać ze sobą na 2 śniadanie. Taki serek można zjeść sam lub posmarować nim naleśniki, placki czy gofry.