Sposób przygotowania:
serniczek jogurtowy
jogurt wymieszac z cukrem i wanilia
smietanke ubic polaczyc z masa jogurtowa
zelatyne rozpuscic w malej ilosci wody
gdy zacznie gestniec wlac do masy dokladnie wymieszac wstawic do lodowki ulozyc pokrojone truskawki
gdy sermik stezeje wylac galaretke
smietanke ubic polaczyc z masa jogurtowa
zelatyne rozpuscic w malej ilosci wody
gdy zacznie gestniec wlac do masy dokladnie wymieszac wstawic do lodowki ulozyc pokrojone truskawki
gdy sermik stezeje wylac galaretke
Pyza
olimpia200
Pyza
robiąc sernik na zimno czy jogurtowiec w/g podobnego przepisu na 1 kg głównego składnika o smaku naturalnym dodaję najwyżej 1 szkl. cukru - nie wiem jakiego jogurtu używasz, ale dobry jogurt na pewno nie jest kwaśny! sorki, ale nie wypróbuję wersji z taką ilością cukru bo nie lubię wyrzucać jedzenia :-)
olimpia200
prosze wyprobowac wedlug swojego uznania ja robie to z jogurtem greckim a ten niestety jest kwasny