Sposób przygotowania:
Serniczek na zimno z jabłkami
Przygotowuję tortownicę ( 28 cm) Jej dno wykładam biszkoptami. Galaretki agrestowe rozpuszczam w 650 ml gorącej , wylewam po łyżce na każdego biszkopta.Jabłka myję, obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach. Łączę z agrestową galaretką. Galaretki cytrynowe rozpuszczam w szklance gorącej wody (250 ml ) zostawiam aby całkiem ostygła. Ser mielony miksuję, wlewam powoli zimną galaretkę cytrynową i serki waniliowe . Masę wykładam na biszkopty , na masę serową wylewam jabłka w galarecie i wkładam do lodówki w celu stężenia. Kremówkę ubijam z cukrem dodając usztywniacz , wykładam na zastygnięty torcik, dekoruję różnokolorowymi posypkami. Wstawiam ponownie do lodówki aby porządnie zastygły warstwy.
reanja
zbysiowa
Dziękuje ;) Ciacho wyszło spontanicznie, nawet nie myślałam że takie połączenie spasuje ;)