Sposób przygotowania:
Serniczek z czekoladą
Masło posiekać z mąką, połączyć mlekiem i zmiksować na jednolitą masę. Białka oddzielić do żółtek i zmiksować żółtka z cukrem i szczyptą soli. Dodać żółtka zmiksowane do składników i zagnieść kruche ciasto, zawinąć je w folię Wszystkie składniki na kruche ciasto zmiksować. Ciasto owinąć w folię, włożyć je do lodówki na około 2 - 3 godziny. Blaszkę prostokątną o wymiarach 25x36 cm. wysmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Wyjąć ciasto, podzielić na dwie połowy i jedną połowę równomiernie rozłożyć na dnie blaszki, możnanakłuwać widelcem. W dalszej kolejności należy ser zmiksować z budyniem i cukrem do całkowitego połączenia składników. Następnie dodać ubite białka i całość wymieszać. Nałożyć powstałą masę na ciasto kruche i równomiernie rozsmarować. Następnie należy drugą połowę ciasta kruchego zetrzeć na tarce o grubych otworach i rozsypać na wierzchu ciasta.Nagrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C. i wstawić ciasto do pieczenia na około 50 minut. Wyjąć ciasto i zrobić dowolne wzory polewą czekoladową po wierzchu ciasta.