Sposób przygotowania:
Serniczek z truskawkami i białą czekoladą
Galaretkę truskawkową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, ostudzić. Truskawki umyć, odszypułkować. 10 dkg najładniejszych truskawek odłożyć, resztę zmiksować blenderem. Na dnie tortownicy (ok. 22 cm) ułożyć biszkopty. Tężejącą galaretkę wlać do zmiksowanych truskawek, dokładnie wymieszać, wylać na biszkopty, schłodzić w lodówce. Czekolady połamać na mniejsze kawałki, roztopić w kąpieli wodnej. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać do niej cukier puder, Śmietan-fix i serek. Dokładnie wymieszać. Do serowej masy powoli wlewać roztopioną czekoladę i cały czas mieszać. Masę wyłożyć na mus truskawkowy. Na wierzchu ułożyć pozostawione, pokrojone truskawki. Galaretkę pomarańczową przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, ostudzić. Tężejącą galaretkę wylać na truskawki. Ciasto schładzać kilka godzin w lodówce. Serniczek można dodatkowo udekorować listkami mięty.